Maturantski izlet 2010

Maturantski izlet 2010 Črna Gora-Budva

Kot vse generacije pred nami,  smo se tudi mi udeležili maturantskega izleta. Izbrali smo si Črno Goro- Budvo. Naš dan D je bil torek, 24. 8. 2010. V poznih nočnih urah smo se odpravili izpred naše šole na Vičavi proti Hrvaški. Pot smo preko Mediterana nadaljevali proti Dubrovniku.

1

2

3

Zgodaj zjutraj smo končno zagledali morje, ki nam ga je osvetlil sončni vzhod. Nadaljevali smo proti Dubrovniku.

Prispeli smo v novi del Dubrovnika. Tam nas je pričakala velika ladja. Imeli smo kratek počitek, nato pa smo se odpravili proti staremu delu mesta.

V starem delu mesta nas je pričakala vodička, po rodu Slovenka, ki že dlje časa živi v Dubrovniku. Popeljana nas je po starem delu ter ga na kratko predstavila. 

profesorca

naselje_slovenska_pla

4b_skupinska_muzej_7

Profesorica nas je med potjo že razporejala po sobah, a je bil njen trud zaman, ker so nas v hotelu razporedili po svoji volji.

Končno! Prispeli smo na svoj cilj, oziroma naš dom, za naslednjih nekaj dni, ki jih bomo preživeli v Budvi.  Naselili smo se v turističnem naselju Slovenska plaža.

  Naš vodič Boštjan nam je v naslednjih dneh pokazal Budvo z okolico in nam posredoval veliko zanimivih informacij.

4b_skupiska_muzej_777777777

stopnice

8

  Eden od izletov, ki smo ga imeli, je bil tudi ogled Njegoševega muzeja. Slika je nastala v senci na dvorišču pred muzejem. Kot vidite, nekateri niso čisto pri stvari.   Teh 464 stopnic je vodilo na vrh gore Lovčen, kjer je Njegošev mavzolej. Nahaja se na višini 1400 m. Ko smo premagali vseh 464 stopnic, smo končno ugledali Njegošev mavzolej, kjer je vladika Njegoš tudi pokopan.
skupinaska_nagori

avtobus

plaza_10

  Foto, foto! Razredna slika na gori Lovčen. Počitek, nato pa še enkrat premagamo 464 stopnic, tokrat od zgoraj navzdol-nekoliko lažja naloga. Nekateri spet gledajo drugam, med njimi je tudi naš vzor, Profesorica Monika! Le kam je gledala? Narave zagotovo ne.

Po napornih izletih smo si vedno privoščili spanec na avtobusu. Neprespane noči smo nekako morali  nadoknaditi.

Da si ne boste mislili, da smo hodili samo na izlete, smo imeli veliko prostega časa, ki smo ga večinoma preživeli na plaži.

11

igre2

koco

  Kopali smo se celo na plaži Svetega Štefana,…

kjer so se odvijale divje igre v vodi.

  Ampak vsega lepega je enkrat konec. Odpravili smo se proti domu.

12

pred_cerkvo

skupinska_zadnja

Ustavili smo se še v Mostarju, kjer smo si ogledali znameniti most. Tukaj smo tudi videli znameniti skok v Neretvo. V Mostarju smo poskusili prave bosanske čevape ter doživeli nekaj, kar si bomo verjetno za zmeraj zapomnili.   Pokvaril se nam je avtobus. Da bi ga čim prej popravili, so se nekateri v hudem deževju zatekli k cerkvi ter molili. Avtobus se je v zadnjem trenutku  le pripeljal. V poznih večernih urah smo se odpravili proti Sloveniji Preživeli smo nekaj lepih dni na Črnogorski obali, ki si jih bomo zagotovo zapomnili za vedno. Tukaj pa še slika za naše predrage mame. Dokaz, da smo pili v Črni Gori le brezalkoholno pijačo - vodo. Pa ne morsko.

plaza_budva

 

Kar se je v Budvi zgodilo, je tam tudi ostalo. Z nami ostajajo  le  spomini, ki jih bomo v sebi nosili vso življenje.

  Matej Lajh, Mitja Kosi, Aleš Muhič, dijaki 4. b

Osnovni podatki šole

Šolski center Ptuj
Elektro in računalniška šola Ptuj
Volkmerjeva cesta 19
2250 Ptuj
Slovenija

tel: +386 (0)2 787 18 00
fax: +386 (0)2 787 17 11
e-mail: infoscp.ele@scptuj.si


You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.