Predstavitev

POSLANSTVO IN VIZIJA DOMA

Vzgojno-izobraževalno delo v našem dijaškem domu se odlikuje z visoko kakovostjo in rednim sodelovanjem s starši in šolami, ki jih obiskujejo dijakinje in dijaki. Pohvalimo se lahko z dobrimi učnimi rezultati dijakov ter pestro ponudbo interesnih vsebin za dijake. Ne skrbimo samo za nastanitev (spanje, prehrana), ampak predvsem za učenje, delo, varnost, koristno izrabo prostega časa in zdravje naših dijakov.

Vizija je biti prijazen in topel dom za mlade.

POGLED V ZGODOVINO DIJAŠKEGA DOMA
Slavnostna otvoritev gimnazije cesarja Franca Jožefa in dijaškega doma, takrat imenovanega Deutsches Studentenheim, je bilo 18. septembra 1900. Od imenovanja do danes je dom deloval na treh lokacijah: zgradba nižje gimnazije v Prešernovi ulici 27, preurejena v dijaški dom (od 1900 do 1931 samo za dečke, od 1931 do 1980 za dekleta in dečke); dekliški internat Mladika – Mädchenheim v zgradbi današnje Osnovne šole Mladika (od 1902 do 1931); na današnji lokaciji Arbajterjeva ulica 6 od 1980 dalje. Do 31. 8. 2023 je dom deloval kot samostojna enota.

DIJAŠKI DOM DANES
Dijaški dom od 1. septembra 2023 deluje v sklopu Šolskega centra Ptuj OE Elektro in računalniška šola. Nahaja se na lokaciji Arbarterjeva ul. 6, kar je v v neposredni bližini srednjih in višjih šol.

Na razpolago imamo preko 80 ležišč (dijaki  bivajo v enoposteljnih in dvoposteljnih sobah, razporejenih v tretji in četrti etaži), nekaj učilnic oz. dnevnih prostorov, eno čajno kuhinjo, knjižnico, računalniški kabinet, fitnes sobo, prostor za namizni tenis, jedilnico in pralnico. Za športne aktivnosti najamemo šolske telovadnice.
Vzgojno-izobraževalno delo se izvaja po Vzgojnem programu za dijaške domove, ki ga je leta 2011 sprejel Strokovni svet RS za splošno izobraževanje. Kolektivu dijaškega doma je bila za delo z mladimi podeljena zlata plaketa Mestne občine Ptuj.

Za vse dodatne informacije, smo za vas dosegljivi na naslednjih kontaktih:

Telefonska številka : 041-670-852

Elektronski naslov : sonja.leben@scptuj.si

Skip to content